Header Ads

Muzlu Mangolya Magnolia Tatlısı Tarifi

Muzlu Mangolya Magnolia Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
1 litre süt

2 yemek kaşığı dolusu un

2 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası

1 su bardağı toz şeker

200 ml süt kreması

1 paket yulaflı bisküvi

4-5 adet muz

YAPILIŞI
Un, buğday nişastası ve toz şeker derin bir tencerede karıştırılır.

Süt de azar azar eklenerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir.

Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır.

Oda sıcaklığına gelince süt kreması eklenip, mikserle çırpılır.

Bisküviler mutfak robotundan geçirilerek un haline getirilir.

Kaselere bir sıra bisküvi kırıntısı, bir sıra puding ve kenarlardan görünecek şekilde muz dilimleri dizilip, malzemeler bitene kadar sıra sıra devam edilir.

En üste puding dökülüp, en az iki üç saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletilir.

Muzların kararmaması için, pudinglerin üzeri servis saatine yakın muz dilimleri ile süslenir.

Sonrasında servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.