Header Ads

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeleri

16 adet dolmalık biber

3 – 4 adet domates – dolmanın üzeri için

İç Pilav için Malzemeler

1 su bardağı zeytinyağı

7 adet büyük boy soğan

3 su bardağı pirinç – nişastası gidene kadar yıkanmış

Tuz

Karabiber

3 – 4 tutam kuru nane

2,5 yemek kaşığı toz şeker

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı yenibahar – piştikten sonra

Üzeri için Malzemeler

½ su bardağı zeytinyağı

Su – dolmaların ¼’ine gelecek şekilde

Zeytinyağını bir tencereye alın ve soğanları kavurun.

Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın.

Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurun.

Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın.

Suyunu ilave edip pişirin ve demlenmeye bırakın.

Pilav demlendikten sonra içine yenibahar ve nane ekleyip, karıştırın.

Tuz ve toz şekeri az geldiyse ilave edebilirsiniz.

Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın.

Hazırladığınız iç pilavı biberlerin içlerine doldurun.

Domatesleri kalın olacak şekilde doğrayın ve doldurduğunuz biberlerin ağız kısımlarına pirinçler dışarı taşmayacak şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız dolmalarınızı derin bir tencereye yerleştirin.

Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların ¼’ine kadar su ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirin.

Dolmalarınız pişince tencerede soğutun.

Ardından servis edin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.