Fıstıklı Revani Tarifi
Fıstıklı Revani Tarifi
MALZEMELER
4 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı çekilmiş fıstık
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve ılıtın.
Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın.
Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Tüm kuru malzemeleri ekleyip dıştan içe doğru spatula ile karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın, hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin.
Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerine fıstık serpin ve servis edin.
MALZEMELER
4 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı çekilmiş fıstık
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve ılıtın.
Bir kasede şeker ve yumurtaları rengi açılana kadar çırpın.
Ardından sırasıyla yoğurt ve sıvı yağ ekleyip tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Tüm kuru malzemeleri ekleyip dıştan içe doğru spatula ile karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın, hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Revani piştikten sonra fırından alın ve şerbetini verin.
Tatlı oda sıcaklığına gelince üzerine fıstık serpin ve servis edin.
Hiç yorum yok