Tahinli Cevizli Dolama Tatlı
Tahinli Dolama Tarifi
Baklavalık Yufkadan Tahinli Cevizli Dolama Tatlı
Malzemeler
1 paket hazır Baklavalık yufka
250 gr. tereyağı
2 bardak ceviz
100 gr. tahin
Şerbeti için:
2 bardak su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz.
( Şekeri su ile kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip, çok az daha kaynatılır ve iyice soğutulur)
Tereyağımızı eritiyoruz.
Baklava yufkasının birini tezgaha seriyoruz ve üzerine az miktar tereyağ ve tahini sürüyoruz ve ceviz serpiyoruz.
Dikdörtgen yufkanın kısa tarafından başlanılarak oklavaya sarılır.
Sağ ve sol elimizle köşelerden tutarak ortaya doğru yufkaları büzdürüyoruz dikkatlice oklavayı çıkarıp baklavayı yağlanış tepsiye dolayarak diziyoruz.
Bu şekilde baklavaları bitiriyoruz ve üstüne kalan tereyağımızı gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.
Kızarmış baklavamızın fırından çıkarıp 5-10dk. dinlendiriniz. Üzerine tamamen soğumuş şerbeti dökün. Tatlımız servise hazırdır afiyet olsun…
Baklavalık Yufkadan Tahinli Cevizli Dolama Tatlı
Malzemeler
1 paket hazır Baklavalık yufka
250 gr. tereyağı
2 bardak ceviz
100 gr. tahin
Şerbeti için:
2 bardak su
2 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz.
( Şekeri su ile kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip, çok az daha kaynatılır ve iyice soğutulur)
Tereyağımızı eritiyoruz.
Baklava yufkasının birini tezgaha seriyoruz ve üzerine az miktar tereyağ ve tahini sürüyoruz ve ceviz serpiyoruz.
Dikdörtgen yufkanın kısa tarafından başlanılarak oklavaya sarılır.
Sağ ve sol elimizle köşelerden tutarak ortaya doğru yufkaları büzdürüyoruz dikkatlice oklavayı çıkarıp baklavayı yağlanış tepsiye dolayarak diziyoruz.
Bu şekilde baklavaları bitiriyoruz ve üstüne kalan tereyağımızı gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz.
Kızarmış baklavamızın fırından çıkarıp 5-10dk. dinlendiriniz. Üzerine tamamen soğumuş şerbeti dökün. Tatlımız servise hazırdır afiyet olsun…
Hiç yorum yok