Header Ads

Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu pilav tarifi malzemeleri
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
1/2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
2-3 damla sirke
1 tutam şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Nohutlu pilav tarifi yapılışı
Nohutları bir geçe önceden ıslatalım. Pilavı yapmaya başlamadan önce, düdüklü tencerede kimyonlu ve az tuzlu suda 10 dakika pişirelim

(düdüğü çıktıktan sonra 10 dakika).

Eğer düdüklü tencere kullanmıyorsanız, pilavı yapmaya başlamadan çok daha önce nohutları pişirmeye başlayalım.


Pirinci yıkayalım ve 10-15 dakika kadar 1-2 damla limon damlattığımız suda ıslatalım.

Pirinçleri süzelim, tereyağını tencerede eritelim, sıvıyağı da ekleyelim.

Pirinçlerimizi ekleyelim ve kırmadan 2-3 dakika kavuralım.

Kavurduktan sonra 1 e 1,5 ölcüşünde(yani 3 bardak) kaynar suyu ekleyelim. Tuzunu, şekerini ve sirkesini de ekleyip şöyle bir karıştıralım.

Altını kısalım, kapağını kapatalım.

Bu arada nohutları süzelim, bir kenara alalım.

Pirinçler suyunu iyice çekince ocaktan alalım, üzerine bir havlu kağıt koyup, kapağını tekrar kapatalım ve 15-20 dakika kadar dinlensin.

Sürenin sonunda ister nohutlarla pilavımızı tamamen karıştıralım, isterseniz nohutları pilavın üzerine koyarak servis edelim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.