Patlıcanlı Yufka Topu Tarifi
Patlıcanlı Yufka Topu Tarifi
Malzemeler
1 adet soğan
250 gr dan kuşbaşı (etler ayrı kavrulacak)
1 kaşık salça
2 adet patlıcan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yufka
Beşamel sos için:
2 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı Muskat kendesi
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Etleri ayrı bir yerde güzelce kavurun.
Tencerede Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından yavaşça su ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
Tavada yağla beraber salçayı alıp kavurun.Ardından doğranmış biberler,patlıcanlar ekleyip soteleyin.
En son baharatlarını ekleyip karıştırın.Pişen etleri alıp karıştırıp harmanlayın.
1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
Yufkanın içerisine Etli sebzeli harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir b fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler
1 adet soğan
250 gr dan kuşbaşı (etler ayrı kavrulacak)
1 kaşık salça
2 adet patlıcan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yufka
Beşamel sos için:
2 tatlı kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı Muskat kendesi
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Etleri ayrı bir yerde güzelce kavurun.
Tencerede Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından yavaşça su ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
Tavada yağla beraber salçayı alıp kavurun.Ardından doğranmış biberler,patlıcanlar ekleyip soteleyin.
En son baharatlarını ekleyip karıştırın.Pişen etleri alıp karıştırıp harmanlayın.
1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
Yufkanın içerisine Etli sebzeli harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir b fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.
Hiç yorum yok