Header Ads

Fırın Makarna Tarifi

Fırın Makarna Tarifi

Malzemeleri

1 paket fırın makarna

1 su bardağı kaşar peyniri – rende – üzeri için

Peynirli Beşamel Sos için Malzemeler

4 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı un

5 su bardağı süt

Tuz

Beyaz biber

Muskat – rende

2 su bardağı kaşar peyniri – rende

Tencerenize suyu ekleyin ve kaynatın.

İçerisine, fırın makarnanızı bir tencere içerisinde yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp kenara alın.

Başka bir tencerede un ve tereyağını kavurun, yeterince kavrulan unun üzerine sütü ilave edin ve kıvamını bulana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Tuz, ak biber ve muskat ile tatlandırın.

Hafif akışkan bir kıvam alan beşamelinizi ocaktan alın ve içerisine rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edip, peynir eriyene kadar karıştırın.

Daha önceden haşladığınız makarnanızı, bu peynirli beşamelin içerisine ilave edip iyice karıştırın ve bir fırın kabına aktarın.

Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sıcak servis edin.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.