Patatesli Hingel (Patatesli Mantı) Sivas Mutfağı Tarifi
Patatesli Hingel (Patatesli Mantı) Sivas Mutfağı Tarifi
Malzemeler:
6-8 kişilik
6 adet küçük boy patates
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru ıçin:
1 bardak su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri bütün olarak haşlayın, haşlarken suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
Hamuru yoğurmak için su, yumurta ve tuzu bir kaba alın ve aldığı kadar un ilave ederek iyice yoğurun ve üzerini örterek dinlenmeye bırakın.
Haşlanan patatesleri soyun, ezici yardımıyla iyice ezin ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.
15 dk kadar dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Bezelere un serperek açın, yarım cm kalınlığı yeterli olacaktır.
Açılan hamurdan çok küçük olmayacak kareler kesin.
Bu arada büyük bir tencerede su kaynatılır.
Kare olarak kesilen hamurların ortasına patateslerden koyup üçgen olarak kapatın.
Kaynayan suyun içine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
Mantıları kaynar suya atın ve suyun yüzüne çıkınca sudan alarak hepsini bu şekilde pişirin.
Üzerine tereyağı ile hafifçe yakılmış pul biber serperek sıcak olarak servis edilir.
Malzemeler:
6-8 kişilik
6 adet küçük boy patates
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru ıçin:
1 bardak su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Öncelikle patatesleri bütün olarak haşlayın, haşlarken suyuna 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
Hamuru yoğurmak için su, yumurta ve tuzu bir kaba alın ve aldığı kadar un ilave ederek iyice yoğurun ve üzerini örterek dinlenmeye bırakın.
Haşlanan patatesleri soyun, ezici yardımıyla iyice ezin ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.
15 dk kadar dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölün.
Bezelere un serperek açın, yarım cm kalınlığı yeterli olacaktır.
Açılan hamurdan çok küçük olmayacak kareler kesin.
Bu arada büyük bir tencerede su kaynatılır.
Kare olarak kesilen hamurların ortasına patateslerden koyup üçgen olarak kapatın.
Kaynayan suyun içine 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
Mantıları kaynar suya atın ve suyun yüzüne çıkınca sudan alarak hepsini bu şekilde pişirin.
Üzerine tereyağı ile hafifçe yakılmış pul biber serperek sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok